Beauté Pacifique är dansk hudvård som verkar effektivt på både åldersförändringar och solskador. 

Vårt speciella koncept med dokumentation av produkternas verkan på kundernas hud har varit så framgångsrik att Beauté Pacifique nu säljs i länder i alla fem världsdelar. 

Företaget Beauté Pacifique grundades av Flemming K. Christensen 1997, mot bakgrund av många års samarbete med ledande dermatologer och läkemedelsföretag för utveckling av diagnostiska apparater för kartläggning av hudens tillstånd före och efter användning av läkemedel. 

Produkterna är utvecklade så att de påstådda effekterna både kan mätas objektivt genom ultraljudsscanning och ses i spegeln. 

Idag finns det nästan 50 produkter på hyllorna, och cirka 35 medarbetare inom utveckling, försäljning och marknadsföring. 

Produktion och kvalitetssäkring
Produktion och kvalitetssäkring sker hos systerbolaget GMPack, som är certifierat för läkemedel, och Beauté Pacifiques produkter framställs enligt samma kvalitetskontroll även om dessa krav inte ställs på kosmetiska produkter. GMPack har ca 45 anställda och en 10 000 m2 stor fabrik som leds av Flemming K. Christens hustru, Margith Adler. Det är med bakgrund av just detta samarbete som vi i Danmark kan leverera hudvårdsprodukter som klarar sig utmärkt i konkurrens med multinationella företag i branschen. 

Ultraljudsscanning
Med omfattande användning av avancerad utrustning för ultraljudsscanning av huden från danska Cortex Technology, som Flemming K. Christensen var med och startade 1986, flyttar Beauté Pacifiques konsulter ut hudvårdskliniken i butikerna, så att alla kunder erbjuds en gratis, avancerad ultraljudsscanning av sin hud. 

Scanningsbilderna används för personlig rådgivning om val av de lämpligaste produkterna baserat på hudens tillstånd. Efterföljande scanningsbilder är kundernas ”kvitto” på att hudens tillstånd har förbättrats som förväntat och beskrivet av konsulten. 

Egen privata medicinska hudklinik
Beauté Pacifique öppnade under 2010 sin egen privata, medicinska hudklinik ”AMBULATORIET”, med två anslutna hudläkare och en psykolog som i nära samarbete med personalen på GMPack och AMBULATORIET hela tiden utvecklar nya avancerade produkter till förmån för alla som vill ha en bättre hud. 

Produkterna testas först på laboratorienivå, och sedan på frivilliga försökspersoner med hjälp av avancerad diagnostisk mätutrustning som normalt bara ses inom läkemedelsindustrin. 

På Beauté Pacifique strävar vi efter att nå ut till så många kunder som möjligt i världen, men också i framtiden vill vi driva våra företag från våra fasta adresser i Danmark. 

Novagraf A/S